Aika: 8.6.-12.6.2015

Kielet: englanti, ranska, ruotsi, saksa

Leiriläisiä: 72

 

Aborginal art from Australia! #kielileiri2015 #enkku1

Neljäntenä vuonna mukana ranska ja Instagram

Jyväskylän yliopiston Kielikampuksen yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa järjestämä neljäs kielileiri valtasi Seminaarinmäen kampuksen perinteisesti kesäkuun toisella viikolla. Leirin energisinä ohjaajina toimivat kielten aineenopettajiksi ja luokanopettajiksi opiskelevat. Tuttuun tapaan leirillä musisoitiin, pelattiin, luettiin satuja, askarreltiin ja retkeiltiin lähiympäristöön. Ensimmäistä kertaa mukana oli ranska, ja suklaamousse ja upeat maitopurkeista askarrellut Pariisin nähtävyydet taisivat olla viikon kohokohtia. Englannin ryhmät mm. järjestivät historian ensimmäiset Jyväskylä Highland Gamesit ja tekivät grilliretken Mäki-Mattiin. Ruotsin ryhmiä liikuttivat värirastirata ja taidepaja, ja saksan ryhmän leiriolympialaiset ja Lounaispuisto-retki jäivät mieleen. Loppujuhlassa oli euroviisuhuumaa kun Patongit, Pink Fluffy Unicorns, Supersaksa, Chubby Bunnies ja ruotsin energinen Sommartiden olivat lavalla. Leirin ohjaajat kunnostautuivat upealla bändi/kuoroesityksellä.

Leiri oli ennätyssuosittu: n. 230 lasta ilmoittautui leirille. Koska leirille pystytään turvallisesti ottamaan 72 lasta, paikat arvottiin ensikertalaisten kesken. Toki uudelleenkin oli mahdollisuus päästä leirille, jos ensikertalaisia ei ollut leiripaikkojen verran. Viikon aikana leiritunnelmista ilmestyi kuvia leirin omalle Instagram-tilille.

Vuoden 2015 leiri sai taideavustuksen Svenska Kulturfondenilta ja leiriä avustivat myös Pohjola-Norden Keski-Suomi, Citymarket Seppälä sekä Jyväskylän Sähkö ja Tele Oy .

 

Kuvat:

Leiri 2015